Parmesan och tryffelpopcorn

Publicerat i: Allmänt Parmesan- och tryffelpopcorn
Vi har kökshäng den här lördagskvällen. Emmie ser på Frozen, min man på hockey och jag bloggar. Normalt gör jag inte det när mini är vaken men jag har druckit ett glas F A N T A S T I S K T riesling så jag släpper lite på min moral för en stund. 
 
Dessa små godingar måste ni göra, en av mina favoritsnacks! Parmesan- och tryffelpopcorn!
Riv stark, vällagrad parmesan fint och strö ut på en plåt och in i ugnen till de blir till chips och fått lite färg. Min ugn stod på 225 grader och det tog ca 10-15 min eller så...
Låt chipsen vila en stund på papper så fett sugs upp, sen mixa man chipsen till fint pulver.
Poppa popcorn i valfri olja, tryffelolja är överflöd då smaken inte ger något i 'poppningen'. 
När popcornen är poppade häller man lite tryffelolja i fin stråle samtidigt som man skakar kastrullen, alt. rör med slev runt i popcornen. Häll i parmesanpulvret och skaka med lock, blanda väl!
Ev lite salt sen är de klara, M A G I S K A! 
Emmie och Sebastian kunde inte låta bli dem <3
 
#1 - - Joanna - livet med asperger, bipolär sjukdom och viktväktarna :

Låter gott

Svar: Supergott verkligen! :)
Julia Adolfsson