Sebastian's mamma, Carina, bjöd mig och Emmie-Lou på hemmagjord musli senast vi var i Sundsvall och hälsade på. Väldigt lik en crunch, lite klumpigt, väldigt gott! Emmie åt som en galning och det är något som händer med föräldrar när ens barn äter mkt. Man blir så jävla glad! Riktigt sjukt egentligen att man reagerar så, för barn äter när de är hungriga och det finns inga friska barn i Sverige (eller i Finland) som dör av svält... Jag brukar också göra min egen musli men den har aldrig gått hem hos donnan. Nu nu bad jag om receptet.

Så klart kunde jag inte hålla mig till det utan var tvungen att lägga mig i lite i alla fall. Vi får se om hon äter nu för jag minskade lite på sockret. Jag räknade lite på't och kom fram till att max 5 g socker per 100 g musli var ok. Så jag halverade sockret. När allt var färdigrostat i ugnen fick det svalna och jag tillsatte lite chia- och hampafrö också. Varför jag inte rostade de är för att de innehåller värmekänsliga proteiner och omega 6 och 3. Perfa till lagomt lyxig lördagsfrukost :)


Här är Emmie-Lou och Carina i Turkiet, augusti -15.
