Söndagstraditioner

Publicerat i: Allmänt, Matlagning Pizza
Jag och Sebastian har vissa saker vi bara gör på söndagar. Det är liksom vi. Det började innan vi bodde tillsammans, då söndagarna var nästan den enda dagen på hela veckan vi kunde ses. Ingen hockeymatch eller träning, ingen skola, inget krogjobb eller Friskispass, bara han och jag! 
Söndagar är den bästa dagen på hela veckan. Den bästa dagen att slicka eventuella sår från föregående vecka och rusta mentalt för en kommande vecka med god mat, gott sällskap och frisk luft.
Sovmorgon, lång, god och lyxig frukost och sen kommer den friska luften. På kvällen bakar vi oftast alltid pizza, from scratch, med stark, smakrik tomatsås, färsk finhackad chili, mozzarella, parmaskinka, chorizo. Sen toppad med hyvlad parmesan, färsk basilika, oliv olja och flingsalt. Ingen riktig söndag utan en stor, stor godispåse för att sedan placerar oss framför tv:n. 
Idag var mini med och bakade. Hon älskade det och kavlade sin deg så tunn och fin. Hon är rolig lilla madame, är inte så mkt för 'barnmat' men åt vår starka pizza med förtjusning <3
Jag lärde mig att göra 'riktig' pizza när jag jobbade på en Italiens restaurang i Borås en kort period i mitt liv. Degen ska göras på surdeg, gigantisk så frysen fylls, och kavlas försiktigt och tunt. Full sprut i ugnen och förvärm plåten så botten blir krispig och stenugnsbakad-lik.
 
Nu ska jag mula godis, hasa närmare min blivande och dra igång ett avsnitt av Bron. 
#1 - - a n n i k a:

Gott!

Svar: Otroligt gott! Så gott att jag inte fattar att jag någonsin ätit någon annan pizza ;)
Julia Adolfsson