Jag är snål, speciellt mot mig själv. Eller ja, enligt Sebastian i alla fall. Han är något på spåren, särskilt när det gäller mat. Alltså, när det gäller att SLÄNGA mat. Vi har ett matkonto som inte ens en fembarnsfamilj med tonårsgrabbar har. Pinsamt när vi bara är 2 1/2 personer. Men både jag och Sebastian älskar god och bra mat. Det var när Emmie, för en kort stund, gick på dagis som vi började köpa hem varmkorv. Annars äter inte vi halvfabrikat om det inte är riktigt nödfall.
En stor favorit är färska örter och särskilt basilika! Jag har blivit rätt bra att hålla dem vid liv men till slut ser det ändå ut så här, med eller utan blad kvar.

Så här ska ni göra då:
Köp hem en ny olivolja (minst halva flaskan ska nämligen användas). Klipp av blasten, så nära jorden ni kan, och lägg ner i mixern. Kasta ner två, eller fler skalade vitlöksklyftor. Pressa ner en halv citron (inbillar mig att det fungerar som konserveringsmedel och oljan håller sig längre, och så gillar jag smaken). Häll på olivolja, inte all behövs men tillräckligt för att mixen ska fungera, två 2 dl?


M I X A!! Länge så att blasten blir till små, små bitar. Häll på mer olja, jag använde 5 dl till tre gamla krukörter. Salta peppra, rör om och häll upp i något annat. Låt stå i kylen minst 1 dygn innan den börjar användas, så får blastbitarna riktigt mjukna till sig och lämna smak.

Oljan/dressingen kommer skikta sig men vad gör det, bara att röra om innan man tar. Sen är det klaaart! Löjligt god att ha på typ allt!! Påminner lite om pesto fast lösare och utan ost.

Allt blir så mkt godare! <3